Afbeelding invoegen

Rijksmedewerker krijgt subsidie voor loopbaanadvies bij een RL

Iedere rijksmedewerker kan subsidie van maximaal 1.500 euro (exclusief btw) aanvragen door gebruik te maken van de Regeling Loopbaanadvies van het A+O fonds Rijk. Het is alleen mogelijk subsidie te krijgen voor een loopbaanadvies van een loopbaandeskundige die is gecertificeerd als Register Loopbaanprofessional.

 Joep Lochtenberg is gecertificeerd als Register Loopbaanprofessional.

De rijksmedewerker vraagt de subsidie zelf. Voordat de aanvraag wordt beoordeeld, wordt eerst getoetst of de medewerker daadwerkelijk in aanmerking komt voor de regeling. Als de rijksmedewerker de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst van het Rijk is geweest en niet eerder gebruik heft gemaakt van de regeling dan komt deze in aanmerking. De subsidie kan zonder tussenkomst van de leidinggevende aangevraagd worden bij het A+O fonds Rijk. De regeling loopt af op 30 juni 2022.

Het loopbaanadvies in het kort

Het loopbaanadvies helpt je als rijksmedewerker om jouw plek te vinden op de arbeidsmarkt. Dat kan bij de Rijksoverheid zijn of daarbuiten, maar in elk geval een plek die past bij jouw kwaliteiten. Het traject ziet er als volgt uit:

  1. Je gaat naar de website www.loopbaanadvies.aofondsrijk.nl
  2. Controleer of je in aanmerking komt voor de subsidie. Beantwoord een aantal vragen en binnen een paar minuten weet je of je aan de voorwaarden voldoet. Na afloop ontvang je uitleg over de verdere aanvraag.
  3. Je vraagt een loopbaanscan aan via je leidinggevende of via het A+O fonds Rijk. Je meldt je voor deze regeling aan via het digitaal dossier van Loopbaanadvies.
  4. Je vraagt voor € 1.500 exclusief btw (€ 1815 inclusief btw) een subsidie aan.
  5. Je declareert de vergoeding bij het A+O fonds Rijk.
  6. Wanneer je voldoet aan de eisen kunnen we starten en betaal je het traject.
  7. Je bepaalt zelf wat je met het loopbaanadvies doet. Je kunt het bespreken tijdens je jaarlijkse loopbaangesprek, maar je kunt het ook voor jezelf houden en je eigen plan trekken. Jouw resultaten blijven in ieder geval anoniem.
 
Handige links:
 

Een overzicht van organisaties die onder de Rijksoverheid vallen vind je hier.

Checken of jij in aanmerking komt en je aanvraag indienen doe je hier.

Een afspraak inplannen voor een kennismakingsgesprek doe je hier.

Overzicht te nemen stappen vind je hier