Re-integratie
 
Terug aan het werk na langdurige uitval is niet altijd even makkelijk. Terwijl jij hard hebt gewerkt aan je maximale herstel, draaide de werkzaamheden op je werk gewoon door zonder jou. De situatie is aan beide zijden anders dan voordat je ziek werd.
 
De werkgever wil, net als jij, graag dat jij weer zo snel mogelijk optimaal, binnen jouw mogelijkheden inzetbaar bent!

Vanuit de wetgeving heeft de werkgever de verplichting om jou te ondersteunen bij jouw terugkeer naar werk. We spreken dan van re-integratie eerste spoor (terug naar maximale inzetbaarheid bij de eigen werkgever) óf re-integratie tweede spoor (terug naar maximale inzetbaarheid op een andere werkplek buiten de eigen organisatie)
 
Van jou wordt ook een inspanning verwacht. Door samen met mij te gaan onderzoeken wat je nog wel kan én wat je wil, in plaats van naar wat er vanuit de wetgeving moet, ontstaat er ruimte voor nieuwe perspectieven.
 
Re-integratie is een uitgelezen moment om te onderzoeken hoe alles wat jij te brengen hebt het best tot zijn recht komt. Welke dingen wil je opnieuw oppakken?
Welke dingen wil je eigenlijk liever niet meer doen?
Waar krijg je energie van?
Hoe komen jouw unieke talenten en kwaliteiten de organisatie nóg beter ten goede?

Een scherp beeld op je energiebronnen en energielekken helpen je om samen met je werkgever te kijken hoe je binnen de werkplek optimaal tot je recht komt. Voldoet de werkplek nog wel aan alle voorwaarden? Of kan je beter, wanneer je weer volledig hersteld bent, op zoek gaan naar een nieuwe werkomgeving? Reële vragen, die niet snel aan bod komen, maar wel belangrijk.
 
Door bewust met deze vragen aan de slag te gaan zorg je voor je eigen duurzame inzetbaarheid. 
 
Afbeelding invoegen
(afbeelding Rendement) 
 
Energiebronnen vs. energievreters
Sympathiek Stressmanagement
Talentontwikkeling
Voorwaardenscheppend
Persoonlijke ontwikkeling
Professionele groei
 
 

De re-integratiebegeleiding in zowel eerste als tweede spoor voldoet aan alle door het UWV gestelde eisen. In samenspraak met werkgever en werknemer is er rapportage op proces. 
 
Vaste onderdelen van de re-integratiebegeleiding zijn onder andere vaststellen van Persoons- en Zoekprofiel, arbeidsmarktanalyse, training sollicitatievaardigheden en jobhunten, en gedurende het traject volledige toegang tot de meest geavanceerde vacature-searchengine Jobport.