Joep is een energieke persoonlijkheid die zaken vol enthousiasme aanpakt en zijn omgeving daarin mee kan trekken. Bovendien is hij in staat de juiste vragen te stellen en je te confronteren.
 
Ik zou Joep lochtenberg willen aanbevelen, omdat hij een groot inlevend vermogen heeft. Een aimabel mens is. Niet snel tevreden is, maar je juist aanspoort om dieper bij jezelf te graven, wat mij als coachee enorm heeft geholpen. En tot slot echt super enthousiast kan reageren als hij iets wat je hebt gemaakt we... 


Man 42 jaar HBO opgeleid

De coaching van Joep is een persoonlijk programma dat mij inzicht heeft gegeven wie ik als mens ben en waar ik voor sta. Ik heb een veel beter beeld van mijzelf (wat mijn talenten en drijfveren zijn, wat ik leuk vind om te doen maar ook ben ik beter in staat om emoties of teleurstellingen te uiten). Hierdoor ben ik een krachtiger en emotioneel stabieler mens geworden. Dit stelt mij in staat om een prettige invulling te geven aan mijn werkzame leven door te doen waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg.  

Vrouw 36 jaar WO opgeleid
 
Mijn coachingdoel 'Hervinden van positieve energie in mijn werk en privé' heb ik zeker bereikt. Ik heb mijn leidinggevende duidelijk kunnen vertellen wat ik graag wil in mijn werk en ik weet weer hoe het voelt om ergens blij van te worden zowel werk als privé ('zo blij als een kind'). 
Ik heb de coaching als heel fijn ervaren. Open, veilig, uitnodigend, ontspannen, creatief, je liet het mij zelf allemaal ontdekken, je zette me aan het denken en dit allemaal met de nodige humor. Daarnaast draai je geen ‘standaard programma’ af; je gaat daar mee aan de slag wat voor mij lastig is of waar ik tegen aan liep/wat mij bezig hield tijdens het coachingtraject. Ik kreeg hier allemaal energie van!
Mijn coaching bij Joep heb ik ervaren als open, uitnodigend, ontspannen, creatief, uitdagend en dit allemaal met de nodige humor. Ik weet nu beter wat ik wil en ik heb weer de positieve energie in mijn werk hervonden!Nogmaals bedankt voor jouw coaching. Je hebt me veel inzichten gegeven en je hebt me weer laten voelen hoe het is om zo blij te zijn als een kind! :-)


Vrouw 28 jaar WO opgeleid
 
Mijn coachdoel is zeker goed bereikt. Ik heb duidelijker welke richting ik op wil gaan en wat mijn mogelijkheden zijn. Mijn werkdoel is nu afgebakend, waardoor ik beter weet welke richting ik moet gaan zoeken. Dit verandert nog wel zo nu en dan, maar dat hoort erbij
Een coaching traject kan voor iedereen toegevoegde waarden hebben. Voor mij was de grootste toegevoegde waarde mijn richting waar ik op wil/kan helder krijgen. Ik heb nu een beter beeld van mijzelf in wat ik kan en wat ik wil, waardoor ik sterker in mijn schoenen sta bij het zoeken van werk.
 
Man 37 jaar HBO opgeleid
 
"Joep is hartelijk, boezemt vertrouwen in, kan met mensen van alle rangen en standen omgaan, is een bijzonder aardig mens, je voelt je bij hem op je gemak. Hij heeft verstand van het zakenleven en een sterk ontwikkeld inzicht in mensen. Je gaat niet in therapie, maar praat over jouw leven. En je werkt eraan en dat vanuit een perspectief dat je nog niet kende, het is niet alleen praten, vooral ook poetsen: je krijgt huiswerk mee en zo ben je thuis ook goed en nuttig aan het werk.
Bij jouw eerste kennismakingsgesprek wordt verteld dat het nooit langer duurt dan zes tot acht sessies, dit klopt: Joep lijkt me de garantie voor succes, geregeld was ik bij therapeuten, bij drie of vier zelfs: het liep niet lekker, ik vond mijn draai niet. Joep maakt de belofte waar, inderdaad was het na een vijftal sessies geklaard.
Dankjewel Joep."
 
 
 
Man 38 jaar HBO opgeleid

Ik ben heel resultaat gericht en weinig geduldig. Om nou te zeggen dat ik nu vind dat ik mijn doel bereikt hebt, nee. Maar vraag me dat over een paar jaar nog eens. Heeft het traject me mijn baan op doen zeggen? Heeft het me kritisch leren kijken naar mezelf? Ja, dat allemaal wel. Joep is zeer vriendelijke persoon met een fluwelen aanpak. Hij heeft mij goed op weg geholpen, de rest zal ik toch echt zelf moeten doen.
 
 
Vrouw 40 jaar HBO opgeleid

Ik ben erg blij met het traject en heb er zeker iets aan gehad.  Het gaat verder dan alleen uitzoeken wat een volgende stap is, het kijkt naar het complete beeld van een persoon en wat voor die persoon belangrijk is.  
Voor mijn gevoel ben ik wijzer geworden over hoe ik beslissingen neem en hoe ik prioriteiten leg.  Het heeft voor mij ook duidelijker gemaakt over hoe dingen te doen die ik wil, en niet die die andere mensen willen dat ik doe, of dingen die ik doe omdat ik ze altijd zo heb gedaan.  Het betekent voor mij niet zo zeer dat gelijk van alles veranderd moet worden, maar meer om er bewuster mee om te gaan en te kunnen kiezen wat belangrijk is voor de juiste redenen.  En, daardoor denk ik dat de nodige veranderingen juist op gang komen.

Jij hebt heel goed de focus gehouden op onderwerpen die met mij te maken hebben en liet het gesprek niet afleiden door andere onderwerpen die ik aanspraak.  Soms voelde ik mij erdoor een beetje afgekapt, maar op de andere kant is het erg goed om die focus te houden, het kan anders wel heel veel verschillende kanten opgaan.
Nogmaals bedankt voor je inzet en inzichten die je mij hebt gegeven.  
 

Man 53 jaar WO opgeleid 
 
"Tijdens de eerste kennismaking hebben we besproken wat het(eind) doel van de coaching zou zijn. Samen hebben we vastgesteld dat het goed zou zijn als ik voor mijzelf helder zou hebben hoe ik de nabije toekomst ingevuld wil zien. Dit met name gerelateerd aan mijn werk. Het maken van de tijdlijn op verschillende gebieden van mijn leven heeft mijn inzicht gegeven in hoe bepaalde denkbeelden bij mij zijn ontstaan. 
De opdrachten en de gesprekken met Joep hebben geholpen om iets te doen met de inzichten die ik gekregen heb. Joep liet mij daarbij in de spiegel kijken. Wat ik als zeer plezierig heb ervaren is het feit dat Joep alleen faciliterend was in de gesprekken en nooit ver of beoordelend. Faciliterend in de zin van prikkelen tot nadenken en mijzelf op oplossingen laten komen. Dat bleef terugkomen: " Wat wil jij!”, "wat vind jij belangrijk”.

Samengevat kan ik zeggen dat ik de gesprekken met Joep als zeer plezierig ervaren heb. Door de open sfeer die Joep creëert vanuit zijn "zijn” ontstaat er vertrouwen en durf jezelf ook vrij snel open en eerlijk de gesprekken in te gaan. Mij heeft het zeker geholpen om de toekomst helder te krijgen."
 
Terug naar Home