Inzetbaarheid - maandag 18 februari 2019

 
Inzet vs. inzetbaarheid.
 
We weten allemaal, dat wanneer je meer geld uit geeft dan je hebt, je rood komt te staan. Geld is eindig. Hoe zit dat wanneer je kijkt naar de balans tussen jouw inzet en inzetbaarheid. Hoe zit dat op lange termijn? Pleeg je roofbouw? Of zorg je voor een goed evenwicht?
 
Ik pleeg nogal eens roofbouw.. Dan neem ik mezelf voor vanzelfsprekend. Ik sta op, ga aan het werk, doe veel leuke dingen, ben druk met de kinderen en ga bijna weer op vakantie. Druk doende om de boel draaiend te houden en de tijd vliegt aan me voorbij.
 
Nu er voor de vijfenveertig-plussers een speciale subsidie beschikbaar is gekomen om voor zichzelf te kijken naar hun individuele duurzame inzetbaarheid, wordt ik met de neus op de feiten gedrukt.
 
Hoe zit het met mijn eigen duurzame inzetbaarheid? Ja ik doe wat ik leuk vind, mijn talenten komen tot uiting in wat ik doe, ik kan mijn creativiteit kwijt, ik voel mij gewaardeerd, ik ervaar betrokkenheid en ik vind het nuttig wat ik doe....

Ik kan zelfstandig keuzes maken, heb invloed op de plek waar ik werk en ik kan mijzelf doorlopend blijven ontwikkelen.

Een van de topics waar ik, wanneer ik kijk naar mijn eigen duurzame inzetbaarheid kijk, zeker nog mee aan de slag wil gaan, (om het woord "moeten" niet te gebruiken) is mijn fysiek. Het zou echt een stuk beter zijn wanneer ik wat kilo's verlies.

Toch schuif ik het elke keer weer voor me uit. En exact hier ligt de herkenning waar veel van mijn coachees tegen aan lopen. Bewust van het belang om naar de eigen duurzame inzetbaarheid te kijken, maar te druk om ermee aan de slag te gaan. Ze weten  het wel, maar schuiven het voor zich uit.. 

Dankzij de 45+ subsidie is er nu geen enkel goed excuus om als vijfenveertig-plusser niet met je eigen duurzame inzetbaarheid aan de gang te gaan. Het kost je niets en brengt je een hoop. Dan beloof ik dat ik opnieuw met mijn fysiek aan de gang ga! Ik nodig je van harte uit mij daar tijdens onze gesprekken aan te helpen herinneren ;-) Ik hoop je binnenkort te ontmoeten!

Maak nú een afspraak

 
 
Model Dr. Jessica van Wingerden MBA MCC

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >