In tien minuten - dinsdag 3 maart 2020

Als coach, maar ook als ondernemer, professional en eigenlijk gewoon als mens moet je jezelf scherp houden. Ik doe dat door af en toe het bos in te gaan, een cursus te volgen, me te laten inspireren door filmpjes of een goed gesprek.
 
Afgelopen week liep ik al mijmerend door het bos en popte de steeds wederkerende vraag zich op: Wat is nu mijn unieke meerwaarde? Waarom komen mensen graag bij mij? Hoe kan het dat klanten naar mij toe komen en wat heb ik dan te bieden?
 
Onder het genot van de stilte van de natuur, de ontluikende bloei en het gezang van de vogeltjes hobbelde ik door. Zo nu en dan omkijkend naar wat er zich om mij heen afspeelde. De natuur is prachtig. Zeker in deze tijd waarin nieuw leven zich telkens aandient.
 
Al mijmerend ging ik op zoek wat mij van nature altijd goed is afgegaan en hoe ik mij daar in heb ontwikkeld. Het antwoord lag zo voor de hand dat ik moeite had het te zien. Ik ben altijd positief. Dat zit gewoon in mijn natuur. Ik ben nieuwsgierig, maak liever een geintje om een gespannen sfeer te breken én ik ben altijd positief.
  Afbeelding invoegen

 
Dat positivisme zat er al jong in. Heel jong. Toen mijn moeder in 1980 met de kerst thuis kwam om te sterven, wist ik iedereen gerust te stellen met hoe fijn het was dat mama met de kerst thuis was. Datzelfde positivisme heeft me ook regelmatig genekt. 
Mijn faillissement in 2010 is daar ook voor een groot deel aan te wijten. Ik dacht altijd nog mogelijkheden te zien, totdat ik door de werkelijkheid ingehaald werd.
 
Positief, ja daar herken ik mezelf in. Ik ken de voordelen én de nadelen. Mijn tien minuten zijn voorbij.
Dus nog even de vraag aan jou: Wat is jouw unieke meerwaarde? Ik hoor het graag. Je hebt tien minuten!   

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >