Hoe overleef ik de reorganisatie? - woensdag 18 maart 2020

Bij een reorganisatie is de eerste reactie vaak bukken, stil zitten en hopen dat het deze keer aan jouw deur voorbij gaat.
Te vaak ontmoet ik loyale krachtige mensen die zich vele jaren lang hebben ingezet voor dezelfde organisatie, die opeens "aan de kant gezet worden" Deze medewerkers (vaak mannen) hebben dan al eerdere reorganisaties "overleefd" maar zijn dan nu écht aan de beurt. Als een angstige haas blijven ze in het licht van de op hen afstormende auto zitten, tot het onomkeerbare, fatale moment zich aandient. 
 
Gooi daar nog een sausje: "Ik ben te oud" of "ik ben té gespecialiseerd" overheen en je hebt de ideale cocktail voor een persoonlijk drama. 
 
Het is ook logisch dat dit vaak mannen zijn. De wereld om ons heen verandert snel. Menig man ervaart hier druk door. Begon je vijftien, twintig jaar geleden nog als enthousiaste starter op de arbeidsmarkt. Een prachtige levensfase, trouwen, hypotheek, kinderen, sociale drukte alom. Binnen de huidige organisatie maakte je mooie stappen, die je zekerheid boden. Kom je onder je steen van pril geluk vandaan blijkt er een nieuwe directie, visie en missie te zijn binnen je werkomgeving. Ze hebben nooit zonder je gekund, maar gaan het nu toch proberen.....
 
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
Je vecht nog een paar maanden voor je plek, meld je ziek, want dan mogen ze je niet ontslaan.... 
 
Uiteindelijk trek je aan het kortste eind. Nadat je stijf van de stress zonder het te merken een arbeidsconflict in bent gerold, ben je thuis ook niet meer de gezelligste.... Je kinderen herkennen je niet meer en je bent zelf ook niet meer zo enthousiast over jezelf. Gelukkig kan je de schuld nog buiten jezelf leggen. Tsja, een reorganisatie, dan gaan de oudsten er toch als eerste uit.... die zijn te duur.....
 
Wat had er anders gemoeten? Voorkom een arbeidsconflict, Voorkom dat je anderen laat bepalen hoe jouw loopbaan zich ontwikkeld. Neem ontslag! Neem leiding over je eigen carrière en leven. Bepaal zélf je koers. Keer het tij, wees weer de beste versie van jezelf. 
 
Hulp nodig? Bel me maar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >