Feestmaand? - dinsdag 10 december 2019

Decembermaand Streefmaand
 
Samen opgebrand het nieuwe jaar in! Hoe heerlijk is dat. Om mij heen zie ik het meer en meer gebeuren. We werken onszelf over de klinkers. De decembermaand is van Feestmaand, Streefmaand geworden.
 
We proppen de decembermaand vol met allemaal leuke moetjes. Om maar even  te beginnen met Sinterklaas. Buiten alle discussies om, het is gewoon een kinderfeest, verplichten we onszelf tot, liegen tegen onze kinderen, en helpen bij het maken van surpises, het kopen van de leukste kadootjes, maken van gedichten enzovoort enzovoort. Vorig jaar hadden we ons nog zo voorgenomen om maar één kado per kind te doen en misschien moeten we de lootjes eerder trekken....
Op datzelfde moment, moeten we voor ons werk de deadlines halen, plannen voor het nieuwe jaar moeten gemaakt en goedgekeurd worden, we leggen verantwoording aan elkaar af en dit móet voor het eind van het jaar gebeurt zijn, anders....
Tegelijkertijd moeten budgetten die er nog liggen uitgegeven worden, maar dan wel zo dat we er volgend jaar ook wat aan hebben én de nieuwe begrotingen goedgekeurd worden. 

 
Opgebrand het nieuwe jaar in?
 

YES WE CAN!
 
 
Afbeelding invoegen
Kwartaalcijfers moeten voorbereid worden, maar dat doen we dan nadat we met het kerstkoor, want we zingen zo graag, de nieuwe liedjes ingestudeerd zijn.  Terwijl we zo lekker bezig zijn met z'n allen moet de kerstboom natuurlijk opgetuigd worden, en welke kies je nou? Het kerstdiner moet overlegd en gepland worden, Bij wie doen we het dit jaar? Wie zorgt er voor pa en ma, om maar niet al te lang stil te hoeven staan bij de schoonouders. Vorig jaar waren we eerste kerstdag bij hun dus dat mag nu wel bij ons. 
 
Terwijl we binnen onze relatie op de tenen lopen, we willen de ander niet kwetsen, gaan we dan maar akkoord met het  voor stel om bij je schoonouders te gaan eten. De volgende dag kunnen jullie dan weer gezellig thuis.  Terwijl je deze ballen, naast de nieuwe kerstballen die je gekocht hebt, want er is een nieuwe Trend kleur op de markt en je wil niet achter lopen, allemaal in de lucht houdt, moet je nog even je eindejaarsgesprek voorbereiden, want dat heeft je baas zo lekker gepland voor het einde van het jaar.

Afbeelding invoegen
 
 Terwijl je zo lekker bezig bent, je voelt de energie al een klein beetje minder lopen, realiseer je je dat je ook nog een kerstdiner met vrienden wil plannen, dit doe je per slot van rekening elk jaar. Iedereen maakt een gerecht en jij kan zo lekker goed coördineren. 
 
Ondertussen struikel je door naar de eindstreep. Bijna vakantie, want je had nog wat vakantiedagen over en die moeten opgenomen worden, anders vervallen ze. De taken die je overgenomen hebt van je zieke collega, die opgebrand thuis zit, mag je gelukkig in februari weer terug geven, hoop je. Nog even doorzetten, tanden op elkaar. 
 
 Oh Shit, Oud en nieuw moeten we nog regelen, ook leuk. Wie nodigen we uit? Waar gaan we het vieren,  Wel gezellig allemaal toch. Wie maakt de oliebollen, eigen gemaakt zijn altijd de lekkerste, toch...  Nog drie weken en dan is het alweer zover. Dan is het nieuwe jaar begonnen. Slechts 21 dagen. Nog maar éénentwintig!!! Gaan we het redden? Houden we het hoofd boven water? Redden we de eindstreep? Of struikelen we voor de finish en liggen we straks met griep op bed? 
 
Ik wens heel Nederland sterkte in de strijd!! Opgebrand het nieuwe jaar in? YES WE CAN!
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >