Doe lekker primair! - donderdag 28 november 2019

Ik betrap mezelf er nogal eens op dat ik "goed over de dingen" wil nadenken. Ik wil de juiste keuze maken.
Dan wring ik me in bochten, denk over alle mogelijke gevolgen na, zie alle doemscenario's voor me. en dan maak ik, als ik er lang genoeg over nadenk altijd de juiste keuze...... Niet dus.. Tenminste, bij mij werkt het niet zo.
 
Wanneer ik in mijn denkbrommer zit, dan zit ik niet in mijn kracht. Ik voel me onrustig, stel besluiten uit en blijf maar in mijn eigen gedachten-kringetje rondjes draaien, word narrig, kortaf en raak ik steeds verder van mezelf verwijderd... Héél irritant.
 
Thuis hebben ze naadloos in de gaten wanneer ik weer eens in die modus zit. Eerst krijg ik voorzichtig signalen en vervolgens krijg ik de harde spiegel.... "Ga je lekker Joep, ik merk dat je nogal afwezig bent en kortaf reageert..." 
 
Het is net als met het uitzoeken van een leuk restaurantje, allerlei "keuze-systemen" gaan dan aan me trekken. Goh, waar heb ik zin in? Wat zou de ander willen? We kunnen ook daar... Hoe zijn de recensies? 
 
Ik blijf dan in rondjes draaien, terwijl we uiteindelijk bij de eerste keuze uitkomen en het altijd raak is! 
 
Onze denkkracht is zwaar overschat, en zit soms in de weg. Kijk voor jezelf maar een na, welke keuzes heb je op gevoel gedaan? En hoe bevallen ze nu? Ik hoor het graag.

  Afbeelding invoegenStop met twijfelen, start met vertrouwen.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >