Uitstelgedrag - donderdag 7 februari 2019

Van uitstel komt afstel.

Ik had mijn collega beloofd om vandaag een blog te schrijven. Tot mijn grote ergernis had ik geen enkele inspiratie. Allerlei dingen om mij heen vroegen al mijn aandacht en ik raakte geïrriteerd. Ik irriteerde me aan mijn uitstelgedrag. Irritatie schuurt altijd tegen een ontwikkelpunt aan. Mijn ontwikkelpunt is "hou je aan je planning!" Herkenbaar?


Om los te komen van mijn gemopper ben ik een rondje door het bos gaan wandelen. Gewoon, in mijn eentje, zonder mobiel, genieten van alle schoonheid die de natuur me te bieden heeft. Een half uurtje. Dat half uurtje was precies genoeg om los te komen van mijn eigen gemopper.
En nu zit ik met een glimlach, gniffelend om mijn eigenaardigheden, dit blog te schrijven in een FLOW. 


Is de stelling "van uitstel komt afstel" waar? Nou nee, voor mij steeds minder. Ik vind schrijven leuk en ik zeg steeds vaker ja tegen dingen waarbij ik weet dat ik in mijn Flow kom. (Ik zeg ja tegen de dingen waar ik me maximaal verbonden mee voel) 


Zou het geholpen hebben als ik heel streng voor mezelf was geweest en mezelf gedwongen had om dat verdraaide blog te schrijven? Nou nee, dan was het een grote ergernis geworden met een zinloze inhoud. En waarschijnlijk had ik er veel langer over gedaan.
Mijn keuze om het bos in te gaan was gebaseerd op een liefdevolle benadering van mijzelf. Juist die keuze heeft mij geholpen om weer in contact te komen met de positieve energie. En dat voelt heerlijk!


Nu jij!


Oefening:
1. Schrijf voor jezelf eens 3 dingen op waarmee jij je maximaal verbonden voelt.
Waar zeg jij vanuit het diepste in je volmondig JA tegen?......... Gelukt?


2. Benoem dan een situatie waar je je rondom irriteerde. Je werd horendol van jezelf. Beschrijf hoe je reageerde, wat deed je, welke acties ondernam je? Hoe ging je ermee om?...... Was het helpend?


3. Welke andere liefdevolle benadering had je ook kunnen doen?
4. Zou dat geholpen hebben om meer in verbinding te staan met datgene wat je bij punt 1. hebt opgeschreven?
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >