leven vanuit rust - dinsdag 23 oktober 2018

Ik wil rust, alles om me heen vanuit ontspanning benaderen, leven vanuit volledige autonomie, los van het oordeel van een ander.
Ik leef vanuit mijn kracht en werk met passie.
 
De eerste drie woorden geven eigenlijk al aan dat het aan rust ontbreekt. Er spreekt een gezonde ambitie uit, maar geeft ook meteen de onrust weer die uit de wens "Ik wil..." spreekt.
 
Vragen die mij en mijn klanten steeds bezig houden, onze innerlijke stem, "wat kan ik? Wat doe ik graag? Wat moet ik doen? Wat heb ik nodig?" liggen vaak verborgen achter ervaren onrust. Het ene moment is dat gevoel van onrust heftiger dan de andere keer. Ik ervaar dat als ingewikkeld. Wanneer ik onrustiger wordt, zijn de signalen helder. Ik krijg een korter lontje, luister minder naar mijn lijf en ga te laat naar bed. 
Ik sluit me langzaam af van mijn intuïtie (de IK wereld) luister minder goed naar de mensen om mij heen (de WIJ wereld) en het kost me steeds meer moeite om informatie tot me te nemen. (de HET wereld) 
 
Het helpt mij om dan weer een gezonde portie zelfreflectie over mezelf uit te strooien. Ik ga in gesprek met de liefde om me heen, dwing mezelf naar binnen te kijken, op zoek naar mijn eigen antwoorden, los van alle liefdevolle adviezen van de mensen om me heen.  Ik pak vaker een boek en laat me weer inspireren, ga in gesprek met mensen die ik waardeer. 
 
Wanneer ik later terug kijk op zo'n periode van ervaren onrust, realiseer ik me telkens weer: Ik heb die onrust nodig om mij door te ontwikkelen. Het moet eerst ingewikkeld worden voordat je het kan ontwikkelen. 
 
Wil jij weer meer in contact komen met je Talenten, Passie, Gevoelens en Behoefte? Ervaar jij het leven als ingewikkeld, Gefeliciteerd! 
Je staat aan de vooravond van jouw verdere ontwikkeling. 
 
Heb je een spiegel nodig? neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

  

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >