Als je de balen hebt, moet je ballen tonen! - dinsdag 22 mei 2018

Afgelopen week heb ik een traject mogen afsluiten met een man uit het onderwijs. Een paar jaar werkzaam als docent op een lagere school. Een enthousiaste leraar zoals ik die ook mijn eigen kinderen toewens. Sportief, ondernemend, creatief, vrolijk en eigenlijk best wel stoer. Na zelfstandig te zijn hersteld van een burnout heeft hij zijn baan opgezegd en is zich, met mijn ondersteuning, gaan oriënteren op de te nemen vervolgstappen.Hoe stoer is dat? Gewoon opzeggen! Niet doormodderen, geen gedoe over schuldvraag, gewoon stoppen.....
 
Tijdens zijn burnout kwam hij erachter dat doorgaan binnen het onderwijs voor hem niet passend zou zijn. Ondanks het feit dat hij op het punt staat bijna vader te worden, hij nog geen idee heeft van de volgende stap in zijn loopbaan, gewoon stoppen met doen waar je geen energie van krijgt.
 
Nu enkele maanden verder, na een boeiend drijfveren onderzoek, talentenscan en in kaart te hebben gebracht vanuit welke waarden hij invulling wil geven aan zijn verdere loopbaan, gaf hij me na 5 sessies een hand. "Joep Ik ben eruit, ik hoef niet meer na te jagen wat ik later wil worden, ik weet nu wie ik wil zijn." Om vervolgens af te sluiten met de woorden: "Tsja, als je de balen hebt, moet je ballen hebben!......" 
 
Wat heb ik toch een heerlijk vak! 
Ook benieuwd wat mijn coaching voor jou kan betekenen? Bel me maar voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 06-23229413 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >