Plezier! - maandag 20 augustus 2018

Met plezier naar je werk, fluitend op de fiets, om samen met je collega's er weer eens vol voor te gaan.
Tussen de middag een gezellige lunch met leuke gesprekken.
Aan het eind van de dag weer met voldoening naar huis om vol energie te genieten van de lieve mensen om je heen.
Dat wil toch iedereen?......
 
Plezier komt van binnenuit!
 
Het lijkt zo voor de hand liggend. Met plezier naar je werk. Toch zijn er sinds het begin van de economische crisis meer mensen dan ooit te voren die met tegenzin naar hun werk gaan. Kijk voor de grap maar eens om je heen. Hoeveel lachende gezichten zie je?
Ja OK, die mensen met die bakerpraatjes over het half volle of half lege glas en vooral positief bekijken. Die leven nog in het TSJAKKA tijdperk.
Maar hoeveel écht lachende gezichten zie je om je heen?
 
Mijn grootmoeder zei altijd: "Een blij gezicht opent alle harten" en ze had gelijk. Ze zou ons nu toch met z'n allen eens moeten zien ploeteren. Het valse geluk en wanneer er gelachen wordt is dat ten kosten van een ander. De regering heeft zelfs een complete organisatie opgetuigd om te vertellen dat we elkaar op de werkvloer niet mogen pesten...... Het moet niet gekker worden.
 
We zijn allemaal gewoon eventjes in de war. We zijn even uit contact met die dingen die er voor onszelf werkelijk toe doen. We ploeteren door op de ingeslagen weg, het werk brengt niet meer die bevrediging die we "deep down" zoeken en onze frustratie reageren we af op elkaar.
 
De campagne tegen het pesten op de werkvloer is symptoombestrijding. De oplossing ligt in ieder van ons "deep down" 
 
Nu ik dit schrijf moet ik denken aan een van de oudejaarsconferences van Youp van het Hek waarin hij zei: "Wanneer iedereen hier in de zaal nu naar die plek gaat waar hij écht het liefste is, als hij doet wat zijn hart 'm ingeeft sta ik hier zo voor een half lege zaal.... "
 
Op de werkvloer is het precies hetzelfde. Wanneer iedereen dát werk gaat doen wat hij werkelijk het liefste doet en volgt wat z'n hart 'n ingeeft, dan zijn pestprotocollen vanzelf niet meer nodig.
 
Het zijn de dappersten die de innerlijke zoektocht aandurven. Het zijn de sterksten die hun kwetsbaarheid durven te tonen en het lef hebben om ondersteuning van een coach te vragen bij hun persoonlijke doorontwikkeling. Het zijn de blije gezichten die alle harten openen.
Dit zijn de mensen die het binnenpretje in zichzelf hebben gevonden. Ze zijn weer verbonden met hun innerlijke drijfveren, hun passie en lachen.
Plezier komt van binnenuit. 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >