De bankier verkrampt - maandag 12 augustus 2019

Onlangs sprak ik Frank.
Frank werkt al jaren bij een van de grotere bankinstellingen in Nederland. Na de vijfde reorganisatie op rij, waarin hij alles gegeven had sloeg de twijfel toe. 
 
Frank heeft het gevoel de afgelopen jaren meerdere marathons gelopen te hebben en hij is op. Nu, bij deze nieuwe reorganisatie wordt wéér van hem verlangt opnieuw alles te geven. In een team, met mensen die hij alleen van gezicht kent, probeert hij zijn weg te vinden. Het ontbreekt hem aan vertrouwen. Vertrouwen in de werkgever, vertrouwen in de continuïteit van zijn baan, vertrouwen in zijn eigen motivatie. "Waar doe ik het allemaal voor?"

De afgelopen jaren waren zwaar. Zelfs op verjaardagsfeestjes in de familie werden grappen gemaakt over zijn werk. Hij moest zich constant verdedigen dat een bankier niet automatisch een geldwolf is. Op een gegeven moment heeft hij het maar opgegeven om zich te verdedigen, het had toch geen zin. Het imago van bankier is kapot. Een bankier is niet te vertrouwen.....

Op aanraden van zijn leidinggevende is Frank met mij aan de slag gegaan. Zijn coachvraag was helder. "Moet ik me opnieuw opladen om binnen de bank invulling te geven aan deze nieuwe baan of moet ik een totaal andere kant op?"

We zijn begonnen met een driedaagse sessie op de hei. Weg van alle invloeden van buitenaf, terug naar de wezenlijke kern van Frank. Wie ben ik? waar sta ik voor? Waar krijg ik energie van? Waar krijg ik stress van en hoe ga ik daarmee om? Hoe kan ik op een voor mij effectieve manier stress omzetten zodat ik voldoende energie over hou om 's avonds thuis ook nog een gezellige kerel te zijn?

Alle antwoorden lagen in Frank zelf besloten, hij was slechts even uit contact met zijn eigen drijfveren.
Met de inzichten die Frank de afgelopen maanden op heeft gedaan heeft hij een nieuwe manier gevonden om invulling te geven aan zijn baan binnen de bank. Vorige week werd hij gebeld met de vraag of hij het leuk zou vinden om zijn kennis en ervaring in het bankwezen in te zetten bij het begeleiden van nieuwe medewerkers. Op zijn lijf geschreven! 
Thuis is Frank ook weer de man en vader die hij wil zijn. 

Frank zijn motto nu: "Stress is gezond! Zolang je zelf maar aan het roer staat van je eigen schip!"

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >