Inzetbaarheid - maandag 18 februari 2019

Inzet vs. inzetbaarheid. We weten allemaal, dat wanneer je meer geld uit geeft dan je hebt, je op een gegeven moment rood komt te staan. Hoe zit dat wanneer je kijkt naar de balans van jouw inzet en inzetbaarheid. Hoe zit dat op lange termijn?

Lees het hele bericht >
Uitstelgedrag - donderdag 7 februari 2019

Van uitstel komt afstel.

Ik had mijn collega beloofd om vandaag een blog te schrijven. Tot mijn grote ergernis had ik geen enkele inspiratie. Allerlei dingen om mij heen vroegen al mijn aandacht en ik raakte geïrriteerd. Ik irriteerde me aan mijn uitstelgedrag. Irritatie schuurt altijd tegen een ontwikkelpunt aan. Mijn ontwikkelpunt is "hou je aan je planning!" Herkenbaar?

Lees het hele bericht >
Studiekeuze?!?!? - donderdag 17 januari 2019

Help ik moet kiezen welke opleiding ik wil gaan doen, maar heb geen idee!!!

Lees het hele bericht >
Kiezen of verliezen? - woensdag 26 december 2018

In een aantrekkende economie als de onze, neemt de arbeidsmobiliteit steeds verder toe. Wanneer werknemers er voorheen voor kozen om, voor de zekerheid, bij dezelfde werkgever te blijven zitten, wordt er nu steeds vaker “buiten de deur” gekeken.

Lees het hele bericht >
De impact - donderdag 1 november 2018

Zowel in mijn werk als in mijn privé leven kom ik veelvuldig in contact met mensen met migraine. De impact die deze invaliderende ziekte op iemands leven heeft is zwaar onderbelicht. Collega's, werkgevers, sociale omgeving hebben vaak geen idee.

Lees het hele bericht >